Ontstaan Puur Dutch

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 09:53

Wij, Maria & Hans waren al jaren bezig met het maken van wijnen. Omdat we wel eens wat anders wilden gingen we limoncello maken. Recept opgezocht en vervolgens op zoek naar een sterke alcohol (96%) en natuurlijk de beste citroenen. Gelukkig heeft bijna iedere slijter flessen met zulke alcohol. We schrokken wel van de prijs. Inmiddels weten we waarom de prijs zo hoog is. Thuis aangekomen maakten we de fles alcohol open. Voorzichtig ruiken, en toch deins je dan onmiddellijk terug van de intens scherpe geur. Gelukkig hadden we super goede biologische citroenen gekocht. Uiteindelijk met deze alcohol en de topcitroenen onze eerste limoncello gemaakt.

Na 3 weken natuurlijk iedereen laten proeven. Het resultaat viel best tegen. Tja dure alcohol, goede citroenen. Eigenlijk kon het alleen nog maar aan de alcohol liggen. "Dat moet beter kunnen", dachten wij. Omdat chemie niet vreemd was voor ons besloten we om ons te gaan verdiepen in het maken van een uitzonderlijk goede alcohol. Je schrikt van alle wetten en regels. Drie jaar verder, we snapten hoe we een goede alcohol kunnen maken. Weer op dezelfde manier de limoncello gemaakt. Nu was het een topper! 

Wat zou je nog meer kunnen maken als je begrijpt hoe een goede alcohol wordt gemaakt? Wat vinden mensen lekker? Hoe ontstaan smaken? Inmiddels weer 3 jaar verder en veel kennis rijker. Het idee wordt geboren om een eigen destilleerderij te starten. Wat is er nodig, wat is een geschikte locatie? Veel lezen, kijken. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Er zijn veel wetten en regels waar je aan moet voldoen. Na twee jaar zoeken kwamen we bij toeval terecht op het C'park Bata.

We hadden een super gesprek met de beheerster van het bedrijvencomplex, en bijna alles was mogelijk. Op het terrein was net gebouw32 gereed om te betrekken door ambachtelijke bedrijven. Onze keus was snel gemaakt. half september 2019 betrokken wij als eerste ambachtslieden gebouw 32. "Ambachtelijke stokerij en slijterij" was geboren.

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Indra
een jaar geleden

Samen met mijn familie een workshop gin maken gevolgd. Wat een leuke mensen zijn Maria en Hans. Ze kunnen boeiend vertellen en nemen je volledig mee in het proces. Tijdens de workshop komen verschillende lekkere drankjes voorbij die door hun zelf gemaakt zijn. Voor ieder wat wils. En dat onder het genot van een heerlijk zelfgemaakt chocolaatje. Pure verwennerij. Een aanrader om een workshop te volgen en daarna nog wat lekkers uit te zoeken in de winkel. Wij zijn verkocht!